TASUTA TRANSPORT PAKIAUTOMAATI

All regular price products -5%

Poodi

MAHEBROILER ASTELPAJUSINEPI MARINAADIS

BROILER ASTELPAJUSINEPI MARINAADIS Talvel seisavad kõigi grillid kurvalt keldris või aianurgas ning ootavad ilusaid ilmasid, et saaksid meie toiduvalmistamise teekonnal osaleda. Eesti suvi on lühike, kuid tubli ning praegu on just õige aeg oma grillidele tööd anda. Poelettidelt leiab sel ajal küll mugavalt igasuguseid tooteid, mida küpsetada, kuid on ju ikka nii, et “ise tehtud – hästi tehtud”. Kehtib see ju ka justnimelt köögis toimetamise puhul. Memme moos on ikka kõige maitsvam 🙂 Ise valmistatud söök maitseb (eriti õues süües) kohe eriliselt hästi ning, kui sööjad mõnust mõmisevad, siis saab kokk veel ühe saavutuselamuse võrra rikkamaks. Töötasime teie jaoks välja ühe mõnusa retsepti, mida südasuvistel pühadel katsetada. Kikerikii* mahebroileri kints 400g Sibul 120 g Sool 15 g või maitse järgi Keefir 220 ml Tervixi astelpajusinep 1 purk Pipar 5 g või maitse järgi Tervixi kuusesiirup Valmistamine: Eemalda liha seest kondid** ning lõika broiler neljaks võrdseks tükiks. Haki sibul ning lisa sellele keefir, astelpajusinep, sool ja pipar. Aseta liha neljaks tunniks marinaadi. Grilli broilerit sütel seni, kuni see on juba peaaegu valmis. Umbes 5 minutit enne liha grillilt eemaldamist pintselda see üle kuusesiirupiga, et anda valminud hõrgutisele viimane lihv – mõrkjas-magus glasuur. Kõrvale valmista näiteks värsketest koduaia tomatitest salsa. Selleks haki väikesteks kuubikuteks punane sibul ja tomat. Lisa väiksed kapparid, sorts kvaliteetset oliiviõli, basiilik ning maitse järgi soola-pipart. Maitseb imehea!   **Eemaldatud konte saad kasutada kosutava puljongi valmistamiseks. Kas teadsid, et kanapuljong on rahvameditsiinis tuntud külmetushaigustega võitleja? Usuti, et kanapuljong tugevdab tõhusalt kurnatud organismi. *Äntu Mõisa Kikerikii on 2021. aastast esimene, kes pakub Eestimaist mahe broileriliha. Nende lindudel on võimalik muhedalt oma päevi veeta. Nad söövad parimat mahedalt ise kasvatatud sööki ning naudivad Pandivere kõrgustiku vaateid. Õnnelikud on nad kindla peale! Kikerikii mahebroileri liha leiad hästivarustatud poodidest ning nende kodulehelt. Tervixi kuusesiirupi ning astelpajusinepi leiad kõige parema hinnaga ikka meie kodulehelt.

KALKUNIFILEE KUUSESIIRUPI MARINAADIS

KALKUNIFILEE KUUSESIIRUPI MARINAADIS 600 g kalkunifileed 1 purk kuusesiirupit 1 punane tšillipiprakaun 1 tl karripulbrit soola 1 terve sidrun veidi õli kaunistuseks maitserohelist Haki tšillipipar ja sidrun hästi peeneks. Sega pipra ja sidruni hulka kuusevõrsesiirup ning lisa karrit. Pane soolaga maitsestatud kalkunifilee suuremasse kaussi ja vala peale eelnevalt valmistatud marinaad. Tõsta u 2 tunniks külmikusse marineerima. Küpseta marineeritud fileed õliga määritud plaadil 175 C juures pool tundi. Serveeri värske salati ja ahjukartulitega.

SÕRNIKUD ASTELPAJUPULBRIGA

SÕRNIKUD ASTELPAJUPULBRIGA 250 g. kohupiima 60 g. täisterajahu 2 muna 2 sl. Astelpajupulbrit ¼ tl küpsetuspulbrit vanillisuhkrut Sega komponendid paksuks taignaks (kui on aega, tõsta pooleks kuni kolmeks tunniks külmkappi – siis on tainast lihtsam käsitleda). Vormi 1cm paksused pätsikesed** ja küpseta ahjus või prae 3-5 minutit pannil keskmisel kuumusel vähese õliga. Pannil esmalt paar minutit ühelt, siis teiselt poolt.   Serveerimissoovitus: Söö hapukoorega ja/või Tervixi astelpajumarmelaadiga. Hapukoore-marmelaadi segus harmoneeruvad mõnusalt magus ja hapu marmelaad ning kreemine hapukoor.   Kui teil on ka oma sõrnikute valmistamise nippe, siis jagage meiega neid kommentaariumis 🙂   **paksemad sõrnikud ei pruugi pannil korralikult läbi küpseda. Kui nii peaks juhtuma, siis soovitame neid veel ahjus küpsetada.  

Kokk soovitab

VAATA SIIT – Leivakreemitort astelpajumarmelaadi ja –siirupiga LAMBAKARREE KUUSEVÕRSESIIUPIGA 700g lambakarreed 3 spl sojakastet 1 tl ürdisoola 200 g punast veini 200g ploomimahla 5 spl Tervixi kuusevõrse siirupit rosmariini ja tüümiani soola-pipart Juurde serveerida: Kõrvitsarisotto 200g risotto riisi 2 shalottsibulat 2 küüslauguküünt 100g marineeritud kõrvitsat 2 dl valget veini 200g köögiviljapuljongit 150g sojamajoneesi 130g sojakodujuustu 1 spl balsamicot soola-pipart Sega kõik komponendid ja vala lihale, lase veidi tõmmata ning küpseta karree küpseks. Ahjust välja võttes vala või kanna pintsliga peale Tervixi kuusevõrsesiirupit. Risotto valmistamiseks kuumuta või ja küpseta selles hakitud sibul ning küüslauk. Lisa riis ja hauta veidi. Siis lisa kõrvits, valge vein ning pool puljongist, hauta ja maitsesta. Lõpuks lisa sojamajonees ja sojakodujuust. IDUSALAT ASTELPAJUSIIRUPIGA Astelpajusiirup sisaldab astelpajumarja mahla ja suhkrut. Idusalat 3 erinevat sorti idusid 3 spl Tervixi astelpaljusiirupit 1 spl oliivõli 1 tl sidrunimahla tilli-peterselli FORELLIFILEE VÕILILLESIIRUPI-KOOREKASTMES Võilillesiirup sisaldab võililleõieekstrakti ja suhkrusiirupit. 4 le 400 g forellifileed 100 g viilutatud suitsupeekonit soola ja musta pipart poolik sidrun 2 dl vahukoort 3 sl Tervixi võilillesiirupit Maitsesta kala soola ja musta pipraga. Pigista peale sidrunimahla. Keera kalafileede ümber peekoniviilud. Kastme jaoks sega omavahel koor, siirup, sool ja pipar. Vala kaste kalale ning küpseta 200- kraadises ahjus 20 minutit. Serveeri keedetud kartulitega.

Sulge
Logi sisse
Sulge
Ostukorv (0)

Ostukorvis ei ole tooteid. Ostukorvis ei ole tooteid.



Keel



0