Tasuta transport pakiautomaati alates 20€ tellimusest!

Poodi

LINASEEMNEPULBRIGA VASTLAKUKLID

Värskes õhus liikumine teeb head meie kehale ja vaimule. Vaimule teeb aga heameelt veel teadmine, et peale mäest üles-alla jooksmist võib sel päeval endale ka ühe maitsva suutäie lubada. Tänapäeval on muidugi väga mugav minna poodi ning sealt sadade samasuguste vahel valides endale meelepärane vastlakukkel ostukorvi asetada. Kuid miks mitte võtta ise nende tegemine ette ning proovida, kuidas see maitsta võiks. Jagame Teiega pagari poolt välja töötatud eriti pehmete, tervislike ning maitsvate vastlakuklite retsepti.   Kogus: 5-6 tükki Pärmitainas: 25g presspärmi 50g pruuni suhkrut 120g vett 300g täistera nisujahu 2spl Tervixi linaseemnepulbrit  45g rapsiõli 0,25 tl soola   Täidis:  350ml vahukoort suhkrut lisa oma maitse järgi 0,5tl vaniljet 1 purk Tervixi astelpajumarmelaadi   Vastlakuklite valmistamiseks võta alustuseks suur kauss ning kaalu sinna suhkur ja pärm. Hõõru pärm ja suhkur omavahel vedelaks. Lisa käesoe vesi ja sega ühtlaseks. Sega kokku kuivained – jahu, linaseemnepulber, sool ning lisa koos õliga segule. Sõtku tainas ühtlaseks. Lase taignapallil soojas kohas umbes 45 minutit puhata. Vormi taignast 80-grammised kuklid – selleks hoia taignatükki kahe käe vahel ja veereta kuklit kergete ringjate liigutustega peopesas, kuni kõik ebaühtlased kohad on siledad. Paiguta kuklid plaadile, aga arvesta, et kuklid paisuvad. Pritsi kuklid veega üle, kasuta selleks kätt või pritsipudelit. Kergita kukleid umbes tund aega soojas kohas.  Soojenda ahi 200-kraadini ning küpseta kukleid 8-10 minutit, kuni nad on muutunud pealt kergelt pruuniks. Võta kuklid ahjust ning piserda veelkord veega üle. Pane kuklite peale puhas köögirätik ja lase neil jahtuda. Jahtunud kuklitel lõika mütsid ära ja võta ka pisut sisu välja, et moosil oleks ruumi. Täida kuklid astelpajumarmelaadiga.  Vahukoore jaoks vahusta koor koos suhkrutega tugevaks vahuks, kui soovid, siis võid lisada ka veidi kama või astelpajupulbrit. Tõsta vahukoor kuklitele kas lusikaga või kui on, siis pritsikotiga. Vahukoore peale aseta mütsike. Kõige peale võid raputada veidi tuhksuhkrut, kuid suurepäraselt sobib ka külmkuivatatud marjapuru.  Soovime Teile head katsetamist ning pikka liugu!

Külmetuse kolmik

Valutav kurk ja tilkuv nina on sügisest kevadeni justkui iga hariliku eestlase ühisnimetaja, millele juba aastasadu kõik koos lahendust oleme otsinud. Õnneks on rahvameditsiin meieni kandnud teatud tarkused ja looduslikud vahendid, mille meie siin Tervixis patta oleme pannud ning valminud tooted oma armsate klientideni toonud. Lubage esitleda abimehi, mis agaralt tööd vihtuvaid pisikupoisse veidi taltsutada aitavad ning mis iga endast lugupidava põhjamaalase arstimikapis olemas võiksid olla. Astelpaju-taruvaigu kurgupihusti on esimene abimees, mille järgi käsi haarata võiks, kui on tekkimas tunne, et mõni pisik Sinu kurku oma pesa looma soovib hakata. Astelpajuõli pehmendab kurgu limaskesta ning antibakteriaalse toimega taruvaik aitab neutraliseerida põletikku ning ärritust.   Ninasalvi kasuta siis, kui nohu on Su juba kätte saanud ning iga nuuskamisega tundub järjest enam, et taskurätt võrdub liivapaberiga, mis nägu kraabib ning nina järjest rohkem punast värvust võtma hakkab. Ninasalvis olevad astelpaju- ja oliiviõli niisutavad suurepäraselt hõõrdunud ja valulikku ninaümbruse nahka. Eukalüpti ja männi eeterlikud õlid tungivad läbi nohublokaadi ning aitavad salvi ninaõõnsusesse määrides õhul paremini hingamisteedes liikuda. Meeldiva lõhnaga Hanerasvasalvi määri rinnakule ning jalataldade alla (eriti efektiivne öösel). Hanerasv tekitab soojendava* efekti, mis leevendab kohutavat köha ning aitab tõrjuda nohu. Kindlasti tuleks meeles pidada, et kui salv on peale määritud, siis tuleks ruttu-ruttu sokid jalga tõmmata, sooja teki alla pugeda ning mitte külmetada! *Juhul, kui palavik on tõusnud juba üle 38 kraadi, siis tuleks hanerasva kasutamist vältida, kuna võib tekkida ülekuumenemine.   Kõik Tervixi tooted on 100% looduslikku päritolu, mistõttu sobivad need kasutamiseks igaühele – alustades imikutest ning lõpetades kõrges eas olevate inimestega.

KALKUNIFILEE KUUSESIIRUPI MARINAADIS

KALKUNIFILEE KUUSESIIRUPI MARINAADIS 600 g kalkunifileed 1 purk kuusesiirupit 1 punane tšillipiprakaun 1 tl karripulbrit soola 1 terve sidrun veidi õli kaunistuseks maitserohelist Haki tšillipipar ja sidrun hästi peeneks. Sega pipra ja sidruni hulka kuusevõrsesiirup ning lisa karrit. Pane soolaga maitsestatud kalkunifilee suuremasse kaussi ja vala peale eelnevalt valmistatud marinaad. Tõsta u 2 tunniks külmikusse marineerima. Küpseta marineeritud fileed õliga määritud plaadil 175 C juures pool tundi. Serveeri värske salati ja ahjukartulitega.

SÕRNIKUD ASTELPAJUPULBRIGA

SÕRNIKUD ASTELPAJUPULBRIGA 250 g. kohupiima 60 g. täisterajahu 2 muna 2 sl. Astelpajupulbrit ¼ tl küpsetuspulbrit vanillisuhkrut Sega komponendid paksuks taignaks (kui on aega, tõsta pooleks kuni kolmeks tunniks külmkappi – siis on tainast lihtsam käsitleda). Vormi 1cm paksused pätsikesed** ja küpseta ahjus või prae 3-5 minutit pannil keskmisel kuumusel vähese õliga. Pannil esmalt paar minutit ühelt, siis teiselt poolt.   Serveerimissoovitus: Söö hapukoorega ja/või Tervixi astelpajumarmelaadiga. Hapukoore-marmelaadi segus harmoneeruvad mõnusalt magus ja hapu marmelaad ning kreemine hapukoor.   Kui teil on ka oma sõrnikute valmistamise nippe, siis jagage meiega neid kommentaariumis 🙂   **paksemad ei pruugi pannil korralikult läbi küpseda. Kui nii peaks juhtuma, siis soovitame sõrnikuid veel ahjus küpsetada.  

TERVIXi teejuht

Tervix loodustoodete teejuht aitab valida just teile kõige sobivamad abimehed kiiresti ja informatiivselt. Ei mingeid kunstlikke lisaaineid! Tervix on asutatud 2003. aastal tootmaks looduslikest toorainetest toitu ja toidulisandeid. Hiljem on üha suuremat tähtsust saavutanud koostöös teaduritega välja töötatud 100% looduslikud salvid. Alates 2012. aastast on üheks olulisemaks suunaks kujunemas just väikelaste tervise- ja kosmeetikatooted. 100% looduslik – see tähendab, et me ei lisa oma toodetele mingisuguseid sünteetilisi värvi-, lõhna- või säilitusaineid. Kõik meie toodete koostisosad pärinevad otse loodusest. Just seetõttu on paljud salvid ideaalsed kasutamiseks ka väikelastel. Huvitavad maitsed Eesti loodusest – soovime pakkuda huvitavaid Eesti maitseid taimedest, mis omavad nii rahvameditsiinist teada olevalt, kuid paljudel juhtudel ka tõsiteaduslikult põhjendatud, inimese tervist toetavaid mõjusid. Usume, et taimede vitamiinekstrakte toidule lisades saab kõhutäiest põneva elamuse. Seetõttu on meil üha rohkem kliente professionaalsete kokkade ja teada tuntud restoranide seas. Kõik meie tooted on valminud käsitööna, olles seetõttu hoolikalt kontrollitud kvaliteediga.

Arst soovitab

Tartu Ülikooli emeriitprofessor, meditsiinidoktor Selma Teesalu soovitab: Astelpajuõli  kasutada mao- ja kaksteistsõrmiksoole haavandite puhul 1 teelusikas 2 kuni 3 korda päevas enne sööki. Astelpajusalvi kasutamine psoriaasi (soomussammaspoole) kompleksravis on häid tulemusi andnud kui salvi kasutada pidevalt määrides kahjustatud ja sügelevatele kohtadele. Seespidiselt kuulub selle juurde veel B-kompleksi vitamiinidega tavatoidu tõhustamine. Astelpaju on soovitav tarvitada kõrgväärtusliku toidulisandina igapäeva toidu juurde kui ka eelpool mainitud näidustuste puhul maheda ja leevendava vahendina, kuid loodetud efekti saamiseks tuleb astelpaju tarvitada pikema aja vältel. Sel puhul on soovitav tarvitada kodumaistest astelpajumarjadest valmistatud TERVIXi loodustoote sarja tooteid. Tugevat tervist astelpajust! Meie toodetes enamlevinud bioaktiivsetest ainetest loe siit: Vitamiin C aitab kaasa paljude inimorganismi bioloogiliste funktsioonide talitlusele nagu energiavahetus, närvisüsteem, immuunsüsteem jne. Samuti aitab vitamiin C vähendada väsimust ja kurnatust, suurendab raua imendumist jne. C-vitamiini vajame: rasvhapete ja A-, D-, E-, B1-, B2-vitamiinide oksüdatsiooni vähendamiseks ning kaitsmaks valke, rasvu, süsivesikuid ja nukleiinhappeid (RNA, DNA) vabade radikaalide kahjuliku toime eest organismi vastupanuvõime tõstmiseks, kevadväsimuse ja stressi peletamiseks ühendavate kudede moodustamiseks nahas ja luudes, mis aitab säilitada veresoonte elastsust foolhappe ja B12-vitamiini ainevahetuseks aju normaalseks funktsioneerimiseks steroidhormoonide sünteesi mõjutamiseks ja sapphappe tekkimiseks kolesteroolist ning vere kolesteroolitaseme tasakaalustamiseks luude vastupidavuse, tervete hammaste ja igemete tagamiseks raua omastumise suurendamiseks teraviljatoodetest Vitamiin E aitab kaitsta rakke oksüdatiivse stressi eest. Oksüdatiivse stressi puhul on paigast ära organismi happe-leelise tasakaal: happeline seisund või põhjustada või süvendada mitmesuguseid haiguseid nagu kasvajad, südame-veresoonkonna haigused, suhkrutõbi jne ning muudab meid vastuvõtlikuks rasvumisele ja paljudele muudele hädadele. E-vitamiini vajame: rakkude vananemise pidurdamiseks kapillaaride seinte tugevamaks muutmiseks lümfotsüütide, puna- ja valgeliblede kaitseks, mille tõttu paraneb organismi varustatus hapnikuga ja üldine kaitsevõime, kuna mängib olulist osa lihaste rakulises hingamises, eriti aga südamelihaste osas veretrombide ärahoidmiseks või lahustamiseks, soodustamaks toitainete transporti rakkudeni vere kolesteroolisisalduse vähendamiseks glükogeeni ladestumise soodustamiseks maksas järglaste saamiseks, fertiilsuse säilitamiseks Oomega-3-rasvhapped on nn polükullastumata rasvhapped aidates muuhulgas hoida normaalset vere kolesterooli taset. Oomega-3-rasvhapet pole inimorganism ise võimeline tootma ja seda peame seetõttu saama toiduga. Kuna meie toidus on polüküllastumata rasvhapetest ülekaalus Ω-6 rasvhapped, siis oleks oluline suurendada Ω-3 rasvhapete tarbimist, mida saab rasvastest merekaladest ja meresaadusest ning näiteks rapsi- ja linaõlist. Oluline on Ω-6 ja Ω-3 rasvhapete omavaheline tasakaal, mis peaks olema 1:1, kuid meie tarbitavas toidus on see suhe umbes 20:1. Kiudained on taimeraku seina koostiskomponendid. Nendeks on peamiselt mittetärkliselised polüsahhariidid nagu tselluloos, hemitselluloos, pektiin ja ligniin. Kiudained on vajalikud eelkõige seedesüsteemi korrashoidmiseks. Kiudained alandavad ka vere kolesteroolisisaldust ning reguleerivad vere suhkrutaset, vähendades riski haigestuda südame- ja veresoonkonnahaigustesse ning diabeeti. Kiudained: suurendavad toidukördi mahtu, tekitades sellega täiskõhutunde vähendades niimoodi ülesöömise riski ning reguleerides kaalu kiirendavad toidumassi edasiliikumist peensooles aitavad vältida kõhukinnisust ja võivad ennetada mõningaid vähivorme soodustavad kolesterooli väljutamist organismist aeglustuvad glükoosi imendumist, vältimaks veresuhkru taseme liiga kiiret tõusu. Beetakaroteeni kasutab keha A-vitamiini sünteesimiseks. A-vitamiin täidab organismis mitmeid olulisi funktsioone. Näiteks aitab see tervena hoida naha ja limaskestad (nt ninas) ning seda manustatakse toidulisandite näol ka kui antioksüdanti. Lisaks on vitamiin A vajalik juuste, luude ja hammaste tervise tagamiseks. Ka tugevdab see immuunsust ning aitab tagada nägemisvõime hämaras valguses. A-vitamiini vajame: kasvamiseks ning organismi kudede taastootmiseks naha ja juuste tervise tagamiseks limaskestade kaitseks infektsioonide eest kaitseks õhus…

Kokk soovitab

VAATA SIIT – Leivakreemitort astelpajumarmelaadi ja –siirupiga LAMBAKARREE KUUSEVÕRSESIIUPIGA 700g lambakarreed 3 spl sojakastet 1 tl ürdisoola 200 g punast veini 200g ploomimahla 5 spl Tervixi kuusevõrse siirupit rosmariini ja tüümiani soola-pipart Juurde serveerida: Kõrvitsarisotto 200g risotto riisi 2 shalottsibulat 2 küüslauguküünt 100g marineeritud kõrvitsat 2 dl valget veini 200g köögiviljapuljongit 150g sojamajoneesi 130g sojakodujuustu 1 spl balsamicot soola-pipart Sega kõik komponendid ja vala lihale, lase veidi tõmmata ning küpseta karree küpseks. Ahjust välja võttes vala või kanna pintsliga peale Tervixi kuusevõrsesiirupit. Risotto valmistamiseks kuumuta või ja küpseta selles hakitud sibul ning küüslauk. Lisa riis ja hauta veidi. Siis lisa kõrvits, valge vein ning pool puljongist, hauta ja maitsesta. Lõpuks lisa sojamajonees ja sojakodujuust. IDUSALAT ASTELPAJUSIIRUPIGA Astelpajusiirup sisaldab astelpajumarja mahla ja suhkrut. Idusalat 3 erinevat sorti idusid 3 spl Tervixi astelpaljusiirupit 1 spl oliivõli 1 tl sidrunimahla tilli-peterselli FORELLIFILEE VÕILILLESIIRUPI-KOOREKASTMES Võilillesiirup sisaldab võililleõieekstrakti ja suhkrusiirupit. 4 le 400 g forellifileed 100 g viilutatud suitsupeekonit soola ja musta pipart poolik sidrun 2 dl vahukoort 3 sl Tervixi võilillesiirupit Maitsesta kala soola ja musta pipraga. Pigista peale sidrunimahla. Keera kalafileede ümber peekoniviilud. Kastme jaoks sega omavahel koor, siirup, sool ja pipar. Vala kaste kalale ning küpseta 200- kraadises ahjus 20 minutit. Serveeri keedetud kartulitega.

Teepuu

Teepuuõli sisaldavaid tooteid võiks kasutada potentsiaalselt nendel puhkudel, kui muret tekitavad liigsed nahal või küüntel elutsevad seened või bakterid.

Lina

Lina on üks iidsemaid kultuurtaimi, sisaldades hulga vitamiine (E ja A) ja teisi bioloogiliselt aktiivseid aineid, mis on meie organismile eluliselt vajalikud.

Sulge
Logi sisse
Sulge
Ostukorv (0)

Ostukorvis ei ole tooteid. Ostukorvis ei ole tooteid.



Keel



0