Kevadpühade rõõmsa munade värvimis- ja koksimistuhinaga kaasneb tavaliselt peamurdmine, et kõik need keedetud munad mõnusate retseptidega kasutatud saaksid. Täidetud munad on siis üks esimesi asju, mis pähe tuleb – klassika, mis kaunistab nii peolauda kui sobib oma lihtsusega ka argiõhtusse.
Kui on mitu päeva juba mune tarbitud, siis kuidas neist midagi põnevat välja võluda?
Meil valmisid sellest inspireerituna* mahlased ja kergelt marjased-vürtsised täidetud munad !
Täidetud munad astelpajusinepiga:
6 keedetud muna
50 g toasooja võid
1.5 sl majoneesi
1-2 tl Tervixi astelpajusinepit
soola-pipart
Kaunistuseks valisime seekord koriandri ja kalamarja. Aga kindlasti sobivad hästi näiteks ka till ja paprika.
Valmistamine:
- Koori keedetud munad, lõika pikuti pooleks ja eemalda lusikaga munakollased.
- Lisa munakollastele toasoe või ning purusta-sega kahvliga ühtlaseks massiks.
- Lisa majonees ja Tervixi astelpajusinep. Sega hoolikalt.
(Me lisasime esmalt ühe lusika sinepit, siis teise ja tegelikult veel pool kolmandastki – kuna sinep on meil krehvtine, siis soovitame vähehaaval lisades katsetada, kui palju just Sulle meeldib!) - Soovi korral maitsesta veel soola-pipraga ning täida seejärel munavalged – kasutada võid selleks lusikat või tordipritsi.
- Kaunista meelepärasega ja naudi!
*Tegelikult aitas meie inspiratsiooni realiseerida ka see nami-nami retsept, kuna täidetud munad olid meil katsetamisel esmakordselt 🙂