Tasuta transport pakiautomaati alates 20€ tellimusest!

Poodi

Kuldne Trio sügiseks

Karge sügistuul on selle aasta imelisele suvele oma pitseri pannud ning endaga ühes toonud ka agaralt tööd vihtuvad pisikupoisid. Valutav kurk ja tilkuv nina on sügishooajast alates justkui iga hariliku eestlase ühisnimetaja, millele juba aastasadu kõik koos lahendust oleme otsinud. Õnneks on rahvameditsiin meieni kandnud teatud vahendid, mille meie siin Tervixis patta oleme pannud ning oma armsate kaaskodanikeni toonud. Lubage esitleda nn “Kuldset triot”, mis iga endast lugupidava põhjamaalase arstimikapis olemas võiksid olla. Astelpaju-taruvaigu kurgupihusti on esimene abimees, mille järgi käsi haarata võiks, kui on tekkimas tunne, et mõni pisipisik Sinu kurku oma pesa looma soovib hakata. Astelpajuõli pehmendab kurgu limaskesta ning antibakteriaalse toimega taruvaik aitab neutraliseerida põletikku ning ärritust.   Ninasalvi kasuta siis, kui nohu on Su juba kätte saanud ning iga nuuskamisega tundub järjest enam, et taskurätt võrdub liivapaberiga, mis nina kraabib ning nina järjest rohkem punast värvust võtma hakkab. Ninasalvis olevad astelpaju- ja oliiviõli niisutavad suurepäraselt hõõrdunud ja valulikku ninaümbruse nahka. Eukalüpti ja männi eeterlikud õlid tungivad läbi nohublokaadi ning aitavad salvi ninaõõnsusesse määrides õhul paremini hingamisteedes liikuda. Hanerasvasalvi ööseks rinnakule ning jalataldade alla määrides tekib soojendav efekt, mis leevendab kohutavat köha ning aitab tõrjuda nohu. Kindlasti tuleks meeles pidada, et kui salv on peale määritud, siis tuleks ruttu-ruttu sokid jalga tõmmata, sooja teki alla pugeda ning mitte külmetada!   Kõik Tervixi tooted on 100% looduslikku päritolu, mistõttu sobivad need kasutamiseks igaühele – alustades imikutest ning lõpetades kõrges eas olevate inimestega.

Terviseameti soovitused gripi koduseks raviks

Tavalisemad gripi kaebused on kõrge temperatuur, kurguvalu, köha ja nohu. Gripp ei alga tavaliselt nohuga. Muud võimalikud haigusnähud on valu jäsemetes, peavalu, külmavärinad ja väsimus. Oksendamine ja kõhulahtisus ei ole tüüpilised kaebused, aga võivad esineda. Lastel võib olla kõhuvalu. Nakkusohtu on võimalik vähendada järgmiste meetmetega: Kata köhides või aevastades oma suu ja nina ühekordselt kasutatava taskurätiga. Viska kasutatud taskurätt prügikasti. Ära kasuta sama ühekordset taskurätti mitu korda. Kui sul ei ole taskurätti, aevasta või köhi kattes suu ja nina oma käise ülaosaga. Kui aevastad kätte, siis mitte pihku, vaid käeselga. Pese regulaarselt käsi vee ja seebiga või desinfitseeri alkoholi sisaldava desinfitseeriva lahuga, tee seda kindlasti pärast seda kui oled köhinud või aevastanud. Ära puuduta silmi, nina või suud kui sa ei ole just käsi pesnud. Ära lähene teistele inimestele, kui sul on vaja köhida või aevastada, ära mine inimese lähedusse, kes parasjagu köhib või aevastab. Väldi rahvakogenemisi ja kätlemist ja lähedasi kontakte (alla 1 meetri). Võimalusel väldi sõitmist ühistranspordis või katsu seda teha mitte tipptunnil. Õpeta nakkusohtu vältivaid meetmeid oma lastele ning jälgi, et nad neid täidaksid. Gripi põdemine kodus Kui sümptomid on kerged ja sa ei kuulu riskirühma, ei vaja sa ilmtingimata arsti diagnoosi ega ravi, vaid võid põdeda kodus. Väldi kontakte lähedastega ja püsi kodus kuni temperatuur normaliseerub ja sümptomid kaovad. Informeeri oma perearsti oma haigusest talle helistades. Jälgi oma seisundit ja võta selle halvenemisel telefoni teel ühendust perearstiga. Konsulteeri oma perearstiga töövõimetuslehe küsimustes. Kui pead minema arsti juurde, kata suu ja nina ühekordselt kasutatava taskurätiga või maskiga (maske müüakse apteegis või tööohutuse vahenditega kauplevates kauplustes; seda saad valmistada ka ise marlist). Kui oled haigestunud, siis võimalusel maga üksi. Puhkus ja piisav vedeliku tarbimine on tähtsad. Palavikku ja lihasvalu võid ravida tavaliste apteegist retseptita saadavate ravimitega. Tavaliselt võtab paranemine aega nädala. Ära mitte mingil juhul mine haigena tööle või kooli. Samuti ei tohi sa hoida väikseid lapsi haigena. Kui võimalik, leia keegi, kes käib poes ja teeb muid toimetusi. Kui sul ei ole võimalik vältida haigena näiteks poes käimist või teiste inimestega kohtumist, pea meeles, et sa võid olla nakkusohtlik ja käitu vastavalt (vt nakkusohu vähendamine). Informeeri kedagi oma lähedastest oma haigestumisest, eriti, kui elad üksi. Palu, et ta võimalusel sulle aeg-ajalt helistaks ja uuriks, kuidas sul läheb. Kui põetad haiget Haige põetamisel järgi kindlasti nakkusohtu vähendavaid meetmeid. Haiget põetagu võimalusel üks täiskasvanud inimene, kes peab hoolikalt jälgima ka enda seisundit. Riskirühma kuuluv isik ei peaks põetaja olema. Kui kuulud riskirühma, kasuta maski. Haige seisundit tuleb jälgida, eriti, kui tegemist on lapsega või ka muidu abi vajava inimesega; pane tähele muutusi tema seisundis, uuri, kuidas ta ennast tunneb. Tee haige seisundi kohta endale märkmeid, mida saad kasutada, kui vaja konsulteerida oma perearstiga või oled kutsunud kiirabi. Informeeri perearsti, kui põetatava seisund halveneb. Informeeri perearsti, kui sinu kodus haigestuvad ka teised inimesed. Haige põetamiseks on parim viis, kui tema jaoks on eraldi tuba. Loo haigele võimalused enese eest ise elementaarselt hoolitseda (joogi võimalus!). Eriti tähtis on kätepesu pärast haigega samas ruumis olemist või kokkupuudet, tema põetamiskohal toimetamist, voodipesuga ja riietusesemetega kokkupuutumisel. Kõik pinnad, lauapinnad jm tuleb pühkida tavalise puhastusainega. Kasuta selleks võimalusel ühekordset…

C-vitamiin on asendamatu talveväsimuse võitmisel.

Käes on see aeg aastast, kui paljudel inimestel hakkab tunda andma vitamiinide puudus. Pimedal ja külmal ajal kaldume me rohkem sööma rammusaid, rafineeritud ja magusaid toiduained ning värskete puu- ja köögiviljade söömine jääb tahaplaanile. Kui sa tunned sageli väsimust ja halba enesetunnet, oled vastuvõtlik külmetus- ja nakkushaigustele või esineb igemete veritsemist, siis see võib viidata C-vitamiini puudusele. C-vitamiin on kindlasti üks tuntumaid vitamiine ja tema puudus on kõige suurem just aasta esimestel kuudel kuni kevadine tärkav loodus meile jälle abikäe ulatab. C-vitamiin on organismile väga oluline, tõstes organismi vastupanuvõimet, peletades talve- ja kevadväsimust ning stressi. Temast on kasu organismi üldiseks tugevdamiseks ning kehalise – ja vaimse töövõime säilitamiseks kestvate pingutuste korral, samuti on ta hea abimees kurnatuse ja rasketest haigustest taastumise korral, aidates kaasa meie paremale enesetundele. Lisaks sellele on tal veel kehas hulgaliselt erinevaid ja olulisi funktsioone täita, olgu mõned neist nimetatud – soodustab raua ja erinevate toitainete imendumist ning kasutamist, oluline haavade paranemisel, tervete igemete jaoks, kaitseb saastatuse vastu, toimib vähivastaselt ja pikendab eluiga. Tavaliselt tekib C-vitamiini puudus kui meie toidulaud ei ole tasakaalus. Suurem C-vitamiini vajadus on rasedatel ja imetavatel emadel. Samuti suitsetajad vajavad tunduvalt suuremaid C-vitamiini koguseid. Kuna C-vitamiini leidub palju marjades, puu- ja köögiviljades, siis soovitangi toidulisandite asemel oma menüüsse lihtsalt lisada rohkem värsket, mis lisaks C-vitamiinile toetab meie keha ka teiste kasulike toitainetega. C-vitamiini päevase soovitatava koguse saame näiteks: 10 g kibuvitsamarjadest 40 g astelpajumarjadest, paprikast või petersellist 60 g mustadest sõstardest 90 g spargelkapsast 110 g kiivist, lillkapsast, maasikatest, murakatest või tillist 150 g punastest sõstardest 190 g kaalikast 200 g valgest peakapsast, apelsinidest, mandariinidest või sidrunitest 210 g apelsinimahlast 250 g karusmarjadest Nii näiteks tasuks enne pingelise tööpäeva algust tarbida C-vitamiini sisaldavaid toiduaineid või juua kohvi asemel C-vitamiini sisaldusega mahla. Enesetunne on parem ja stressi vähem. C-vitamiini puhul tasub tähele panna, et ta hävineb suhteliselt kergesti kuumutamisel, õhu ja valguse käes. Seega: süüa toiduaineid sageli värskelt ja kuumutamata salat lõigata lahti vahetult enne serveerimist kui säilitate valmistehtud toitu, siis külmkapis ja kaetult ning tarbida ära võimalikult kiiresti Minu enda lemmikud läbi aastate on kindlasti olnud meie kodumaised astelpajumarjad, ilma milleta ma talvist toidulauda enam ette ei kujutagi. Jagaks siinkohal väga lihtsat ja tervislikku astelpajujoogi retsepti: VITAMIINIPOMM: 1 kl. külmutatud astelpajumarju (otse sügavkülmast, ilma sulatamata), 1 kl. sooja vett, 2 spl. mett Pane koostisained blenderisse, sega ning naudi selle positiivset toimet sinu kehale ning enesetundele! Magusaisu leevendamiseks proovi koogi või kommide asemel ühte C-vitamiinirikast puuviljasalatit. PUUVILJASALAT: 0,5 ananassi, 2 apelsini, 1 greipfruut, 2 kiivit Koori, tükelda ja sega kõik koostisosad ning söö magustoiduna. Õhtuse näksimise soovi korral aga paku perele või sõpradele üks mõnus KÖÖGIVILJAVALIK dipikastme kõrvale. Köögiviljavalikusse lisa kindlasti ka ülal tooduid C-vitamiini rohkeid köögivilju nagu paprika, lillkapsas, kaalikas jne. Ilusat ja rõõmsat talveaega soovides, Signe Arusoo  Toitumisnõustaja www.facebook.com/elujoudtoidust C-vitamiin Tervixi toodetes: Sisaldus mg/100g Päevane soovituslik kogus (PSK) %PSKst Astelpajupulber 93,4 80 117% Astelpajusiirup 34,1 80 43% Astelpajumarmelaad 30,6 80 38%

Kuidas tõhustada oma seedimist pühade ajal?

Pühadeaeg on kohe saabumas ja millal siis veel kui mitte jõuluajal veeta aega koos oma lähedastega. Loomulikult seostuvad need koosolemised sageli ka mõnusate jõulusöömaaegadega, kus nauditakse maitsvaid roogasid ja sageli sellega ka üle pingutatakse. Ei ole haruldane, kui jõulude ajal süüakse isegi 2-3 korda rohkem kui tavaliselt. Enamus meist ei kujutaks jõule ette ilma traditsiooniliste jõulutoitudeta, mis olles küll väga maitsvad, on samal ajal ka palju rammusamad, kui me tõenäoselt igapäevaselt sööme. Seetõttu peab meie seedesüsteem veidi kannatama ja tegema rohkem „tööd“ kui tavaliselt. Sellega kaasneb sageli liigne raskustunne kõhus, erinevad seedehäired, loidus. Seetõttu on tark veidi oma seedesüsteemi aidata, et tekkiv ebamugavustunne ei takistaks meil pühasid nautimast. Mõned lihtsad soovitused, kuidas toetada oma seedimist perioodil kui naudime rohkelt mõnusaid roogasid: Jälgi, et sinu toit sisaldaks piisaval hulgal kiudained (leidub täisteraviljades, puu- ja köögiviljades, kaunviljades). Need aitavad vältida kõhukinnisust, samas tekitades täiskõhutunnet ja aidates nii vältida ülesöömist. Joo piisavalt vett. See on eriti oluline suurema toidu- ja alkoholikoguse tarbimisel, aidates meil oma seedimist korras hoida. Liiguta ennast. Ei ole just vaja minna jõusaali (kuigi loomulikult võid sa sedagi teha, kui soovid), aga seedesüsteemi elavdamiseks ja liigse loiduse ning raskustunde vältimiseks tasub koos perega, peale suurt söömaaega, minna ja teha üks korralik jalutuskäik. Maga piisavalt. Jälgi, et sa saaksid ikka piisavalt magada, sest unepuudus aeglustab seedimist. Peale pikaleveninud õhtut oleks hea järgmine päev kauem magada, et keha saaks taastada oma energiavarud. Väldi gaseeritud jooke. Nende tarbimine koos rasvase toiduga võib tekitada sinu kõhus liigselt gaase. Seega püüa neid vältida või juua nii vähe kui võimalik. Süües näri oma toit korralikult läbi, sest sellega vabastad sa seedeensüüme, mis aitavad toidul paremini seeduda. Lisaks võimaldab toidu aeglane söömine sul toitu rohkem nautida ja tunnetada paremini saabuvat täiskõhutunnet. Naudi toimuvat 🙂 Liigne stress ja muretsemine ei mõju hästi meie tervisele üldiselt ega ka meie seedesüsteemile. Kui tunned, et isu mõnusate ja rammusate pühadetoitude järele on rahuldatud ning soov oleks midagi kergemat valmistada, siis võid proovida järgnevaid kiiresti valmivaid ja lihtsaid retsepte, et oma seedesüsteemi tööd ergutada: Värviline salat (1 ports): Tükelda ja lao kõik koostisained kihiti taldrikule, nii jääb tulemus ilus ja värviline: peotäis rohelist lehtsalatit või spinatit või Rooma salatit vm. peotäis kirsstomateid (eriti tore kui kasutad nii punaseid kui kollaseid) 1/3 pikast kurgist kõige peale 60g mozarella juustu (mina eelistan kasutada basiilikuga varianti) soovi korral võid lisada mõnd külmpressi õli (näiteks oliivi- või linaseemneõli) Õuna-kaerahelbeküpsised: 130 g. täistera kaerahelbeid 1 sl. täistera nisujahu (mina asendasin selle kaerajahuga) 2 suurt õuna (jämedalt riivitud) 1 sl. mahedamaitselist õli (mina kasutasin kookosõli) 1 tl. vaniljesuhkrut 75 g. väikeseid kivideta rosinaid 5 sl. hakitud mandleid 4 sl. kuuma vett Sega koostisained kokku ja lase 15 min. paisuda. Vormi pisikesed pätsikesed ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures ca. 15 minutit või kuni nad on pealt veidi pruunikamad. Roheline smuuti: 1 suur õun 1 banaan 1 keskmine lühike kurk (võib asendada suvikõrvitsaga) ½ sidruni või laimi mahla peotäis rohelisi lehtvilju (spinat, lehtpeet, Rooma salat vm.) peotäis piparmündi lehti soovi korral vett soovi korral veidi marju (maasikad, vaarikad, mustsõstrad vm.) Pane…

Rasvad meie tervise heaks

Rasvad meie toidus on mõnda aega olnud alahinnatud. Neid on peetud peasüüdlasteks paljudes meie tervisehädades ja moes on olnud madala rasvasisaldusega tooted. Samas, kui toidu rasvasisaldust vähendatakse, siis hea maitse taastamiseks lisatakse sinna rasva asemel midagi muud ja pahatihti on selleks näiteks suhkur. Õnneks on viimasel ajal hakatud üha rohkem rääkima, et asi pole mitte rasvades üldiselt, vaid selles, mis tüüpi rasvu me tarbime, kui palju ja mil viisil. Tasub ka teada, et rasva sisaldus toidus kiirendab küllastustunde ja söömisest saadava rahulolutunde teket. Seega me lõpetame söömise varem ja ei söö rohkem, kui me vajame. Siiski on olemas rasvu, mida tasuks vältida nii palju kui võimalik. Need on töödeldud, rafineeritud või osaliselt hüdrogeenitud taimeõlid, margariinid ning nendest valmistatud tooted, sest need on kehale kahjulikud sisaldades transrasvhappeid. Nende liigse hulgaga meie toidus seostatakse paljusid haiguseid ja ka suurenevat ülekaalu. Kuidas aga aru saada, et toode sisaldab neid eelpool nimetatud kahjulikke taimeõlisid? Sageli kui pakendile on märgitud „taimne rasv“, siis see seda just tähendabki kui just ei ole eraldi välja toodud, et tegemist on näiteks kookose- või palmirasvaga. Asendamatud rasvhapped: oomega-3 ja oomega-6-rasvhapped Head rasvhapped meie kehale on oomega-3, oomega-6, oomega-9-rasvhapped, seejuures neist esimesed kaks on meie kehale asendamatud ehk neid keha ise toota ei suuda ja peab saama toiduga. Kehale on need rasvad väga väärtuslikud, sest neid ei kasutata sugugi ainult energia tootmiseks või rasvavarude loomiseks. Asendamatuid rasvhappeid kasutavad meie aju, närvid, arterid, nahk, samuti tasakaalustavad need hormoone ja tõstavad immuunsust. Ka oomega-9-rasvhapet sisaldavad toidud on väga head tervislike rasvhapete allikad, mõjudes hästi südame-veresoonkonnale, vähendades rasvumise ja erinevate haiguste riski. Häid rasvhappeid on meie kehale vaja, et meie rakumembraanid oleksid terved. Rakumembraanide kahjustused ongi paljude haiguste tekkepõhjuseks. Lisaks suuremale haiguste tekkeriskile seostatakse häid rasvu ka meie vaimse tervisega ehk siis nende puudusel on suurem oht depressiooni, väsimuse, käitumis- ja mäluhäirete jne tekkeks. Siinkohal tasub mõelda meie laste ja noorte tervise peale, nn. friikartulite ja hamburgerite põlvkonnale, kus valitseb transrasvhapete üleküllus ja oomega-3-rasvhapete puudujääk! Nagu eelpool mainitud on oomega-3 ja oomega-6-rasvhapped meile asendamatud. Tänapäeva toitumises aga oomega-6 puudust peaaegu ei esine, pigem on nende osakaal meie toidus juba liiga suur ja nende tarbimist peaks piirama. Samas oomega-3 puudus on laialt levinud. Kahjuks soodustab oomega-6 rasvade ületarbimine meie kehas põletikulisi protsesse. Kusjuures oomega-3 rasvade piisava olemasolu korral tekivad aga hoopis põletikuvastased protsessid. Seega on väga oluline jälgida, et me saaks toiduga piisavalt just oomega-3-rasvhappeid. Oomega-3-rasvhapped meie toidus Peamisteks põhjusteks, miks meie toit ei sisalda enam piisavalt oomega-3-rasvhappeid, on ühest küljest meie toidu valik, teisest küljest aga see, et need kahjustuvad väga kergesti toidu töötlemisel, kuumutamisel, praadimisel. Meie toit aga ongi enamuses töödeldud. Nii näiteks kala praadimisel ja seemnete röstimisel hävineb suurem osa oomega-3-rasvhapetest. Seega tuleb rasvast kala tarbida pigem toorelt (soolatuna) või madalal kuumusel ahjus küpsetatult. Oomega-3 rohkeid õlisid (näiteks linaseemneõli) tuleb tarbida külmpressitult ja rafineerimata, need ei sobi kuumutamiseks ega praadimiseks. Säilitama peab neid kindlasti jahedas ja pimedas. Eelpool oli juttu, et tuleks vältida rafineeritud taimeõlide kasutamist, samas aga head oomega-3 õlid ei sobi kuumutamiseks – millised rasvad oleksid siis sobilikud toidu kuumutamiseks,…

Kuidas suurendada energiat?

Käes on sügis ja sel perioodil tekib meil sageli tunne, et jõudu ja energiat nagu ei jätkuks enam. Tunneme end pidevalt väsinuna ja vajame kiireid energiasööste šokolaadi või kohvi näol. Enne kui tõttame abi otsima arsti või apteekri käest, tasuks üle vaadata oma toidulaud. Kõige parem moodus suurendamaks oma energiat, on süüa toitaineterikast toitu ja hoida oma veresuhkur tasakaalus välistades toidud, mis kurnavad sinu keha varusid. Kehas energia tootmine sõltub palju sellest, mis tüüpi süsivesikuid me toiduga sööme. Süsivesikud meie toidus muudetakse kehas glükoosiks, mis kantakse keha rakkudesse, kus see ainevahetuse käigus muudetakse energiaks. Liigne glükoos muudetakse glükogeeniks (meie lühiajaline energia reserv, mis peamiselt salvestatakse maksas ja lihasrakkudes) või rasvaks (meie pikaajaline energia reserv). Kui sa peamiselt sööd süsivesikuid, mis vabastavad glükoosi liiga kiiresti (näiteks rafineeritud ja suhkrused toidud), siis on tagajärjeks kiire energia tõus (sest veresuhkur tõuseb kiiresti), aga kahjuks järgneb sellele kiirelt ka energia langus. Kui sa aga sööd süsivesikuterikast toitu, mis tõstab veresuhkru taset aeglaselt (näiteks täisteratooted, köögiviljad), siis tõuseb ka sinu energia tase aeglasemalt, olles stabiilsem ilma suurte üles – alla kõikumisteta. Seega on toitumine, mis lähtub oma veresuhkru taseme stabiilsena hoidmisest, tõenäoselt üks kõige tähtsam faktor, et säilitada stabiilset energia taset (ja seejuures ka stabiilset kaalu). Glükoosi tase sinu veres määrab suures osas sinu isu. Kui tase langeb, tunned sa ennast näljasena. Kui tase langeb liiga madalale võid sa lisaks tunda väsimust, ärrituvust, närvilisust, tähelepanu langust, peavalu jne. Paljudel inimestel on raskusi oma veresuhkru taseme stabiilsena hoidmisega ja kiired tõusud vahelduvad kiirete langustega. Selle tulemusena tekib loidus ja sageli ülekaalulisus. Samas kui suudad oma veresuhkru taset kontrollida, siis on tulemuseks püsiv energia ja normkaalus püsimine. Oma energia paremaks tasakaalustamiseks kasuta järgnevaid valikuid: VÄLDI: PAREM VALIK: toidukordade vahele jätmine söö 5 korda päevas (3 põhitoidukorda ja 2 vahepala) rafineeritud süsivesikud (sai, valge riis, makaronid, pizza jne) söö täisteraviljatooteid (pruun riis, tatar, rukkileib, täisterapasta) ja köögivilju suhkrurohked maiustused (saiakesed, koogid, kommid, karastusjoogid jne.) söö värskeid või kuivatatuid puuvilju ja marju süsivesikud eraldi toidukorrana (näiteks ainult makaronid või banaan) tasakaalusta süsivesikuid valguga (pruun riis koos kalaga, pähklid koos banaaniga jne.) ergutid (tee, kohv, šokolaad, energiajook jne.) joo piisavalt vett ja värskeid puuviljamahlasid (lahjenda mahla veega 50:50), söö idusid. Jälgides oma toitumist lähtuvalt veresuhkrut stabiilsena hoidvatest põhimõtetest suurendad tugevasti oma energiat. Lõpetuseks üks minu praeguseid lemmik smuutisid, mis kenasti sobib hommikuseks äratajaks või päevaseks lisaenergia andjaks: 1 suur õun koos koorega (hapukam on parem), 1 porgand, 1 banaan, ½ väiksemast peedist, 1-2 tl. chia seemneid (või muid seemneid), 1kl. või rohkem vett (sõltuvalt kui vedelat jooki soovid). Kõiki koostisaineid kasuta värskelt / keetmata. Kõigepealt tükelda õun ja banaan, seejärel koori peet ning porgand ja tükelda väikesteks tükkideks, lisa chia seemned ja vesi. Kõik koostisained pane blenderisse (blender võiks olla vähemalt 600W), blenderda ja seejärel naudi! NB! Kui sulle toore peedi maitse tundub liiga tugev ja harjumatu, siis pane seda alguses pigem vähem ja õuna pigem rohkem. Signe Arusoo Toitumisnõustaja www.facebook.com/elujoudtoidust

Alustame koostööd toitumisnõustaja Signe Arusooga

Tere Tervix OÜ lehe lugejad, Minu tee toitumisnõustajaks saamiseni on olnud käänuline, aga mulle endale väga huvipakkuv. Olles lõpetanud Tartu Ülikooli majandusteaduskonna, on elu viinud mind kokku erinevate inimeste ning ettevõtetega ja lõpuks Tervisekooli omandamaks teadmisi toitumisnõustaja kutseks. Hetkel viin läbi erinevaid loenguid ja töötubasid toitumise teemadel ja tegelen ka individuaalsete nõustamistega. Läbi kogu nende aastate on mind huvitanud kõige rohkem inimese enda olemus ja see, mis meid mõjutab. Meie mõtted, meie füüsiline aktiivsus, toit, mida me sööme, on nii otseses seoses meie tervise ja enesetundega, et seda ignoreerida on päris keeruline. Tohutu usk inimkeha võimekusse on viinud mind arusaamisele, et kui me vaid anname oma kehale võimaluse, saab ta hakkama väga paljuga, aidates meid püsida tervena ja rõõmsana. On olemas väga erinevaid teooriaid, kuidas toituda, millist dieeti pidada, aga samas ei ole ükski inimene sarnane teisele ja kõik ei pruugi kõigile sobida. See kõik muudab tervisliku toidu maailmas orienteerumise päris keeruliseks. Edaspidi tahaksingi teiega jagada natuke mõtteid ja ideid tervisliku toitumise teemadel, lootes, et leiate sealt midagi, mis võiks teile huvi pakkuda. Samas andke meile kindlasti ka teada, mis teemad teid huvitaksid, et teaksime seda arvestada. Ja ärge unustage, et gramm praktikat on alati parem kui tonn teooriat! Tervislikumaid valikuid soovides, Signe Arusoo www.facebook.com/elujoudtoidust

Sulge
Logi sisse
Sulge
Ostukorv (0)

Ostukorvis ei ole tooteid. Ostukorvis ei ole tooteid.



Keel



0