VAATA SIIT – Leivakreemitort astelpajumarmelaadi ja –siirupiga
LAMBAKARREE KUUSEVÕRSESIIUPIGA
- 700g lambakarreed
- 3 spl sojakastet
- 1 tl ürdisoola
- 200 g punast veini
- 200g ploomimahla
- 5 spl Tervixi kuusevõrse siirupit
- rosmariini ja tüümiani
- soola-pipart
Juurde serveerida:
Kõrvitsarisotto
- 200g risotto riisi
- 2 shalottsibulat
- 2 küüslauguküünt
- 100g marineeritud kõrvitsat
- 2 dl valget veini
- 200g köögiviljapuljongit
- 150g sojamajoneesi
- 130g sojakodujuustu
- 1 spl balsamicot
- soola-pipart
Sega kõik komponendid ja vala lihale, lase veidi tõmmata ning küpseta karree küpseks. Ahjust välja võttes vala või kanna pintsliga peale Tervixi kuusevõrsesiirupit.
Risotto valmistamiseks kuumuta või ja küpseta selles hakitud sibul ning küüslauk. Lisa riis ja hauta veidi. Siis lisa kõrvits, valge vein ning pool puljongist, hauta ja maitsesta. Lõpuks lisa sojamajonees ja sojakodujuust.
IDUSALAT ASTELPAJUSIIRUPIGA
Astelpajusiirup sisaldab astelpajumarja mahla ja suhkrut.
Idusalat
- 3 erinevat sorti idusid
- 3 spl Tervixi astelpaljusiirupit
- 1 spl oliivõli
- 1 tl sidrunimahla
- tilli-peterselli
FORELLIFILEE VÕILILLESIIRUPI-KOOREKASTMES
Võilillesiirup sisaldab võililleõieekstrakti ja suhkrusiirupit.
4 le
- 400 g forellifileed
- 100 g viilutatud suitsupeekonit
- soola ja musta pipart
- poolik sidrun
- 2 dl vahukoort
- 3 sl Tervixi võilillesiirupit
Maitsesta kala soola ja musta pipraga. Pigista peale sidrunimahla. Keera kalafileede ümber peekoniviilud. Kastme jaoks sega omavahel koor, siirup, sool ja pipar. Vala kaste kalale ning küpseta 200- kraadises ahjus 20 minutit. Serveeri keedetud kartulitega.