TASUTA TRANSPORT PAKIAUTOMAATI

alates 20 € tellimusest!

Poodi

Seedimine – tervise alustala

Kui haarad tükikese oma lemmiktoidust, ei mõtle sa ilmselt keerulisele protsessile, mis sinu kehas kohe pihta hakkab. Kindlasti oled kogenud kõhupuhitust ning seedeprobleeme peale sünnipäeva- või jõululauast tõusmist.  Seedimine on keerukas protsess, mis saab alguse, kui toit suu limaskestaga kokku puutub ning lõpeb teatavasti väljutamisega. Seedimise mõistmine on arusaamine sellest, kuidas iga amps, mida tarbid, su keha mõjutab ning kuidas sina saad selle teekonna enda keha jaoks kergemaks muuta.  Sellest postitusest saad teada, millised tooted võiksid olla head sõbrad sinu soolestikule ning seedimisele.  Seedimise algtõed Seedimine on protsess söödava toidu lagundamiseks, et toidust saadavaid toitained omastada ning keha energiaga varustada.  Ainevahetus on organismi elutegevuse aluseks. Inimese ainevahetus on äärmiselt keeruline – selles osaleb ligikaudu 30 000 valku, millest kuni 4000 on ensüümid. Seedekulgla on 5–10 m pikk ning on jaotatud järgmisteks osadeks: suuõõs ja neel söögitoru magu peensool (sh duodeenum ehk kaksteistsõrmiksool, jejunum, ileum ) jämesool (sh ussripik, käärsool, pärasool) Seedimises osalevad ka: kõhunääre ehk pankreas maks – maksas toodetavad sapphapped saadetakse sapipõie vahendusel seedekulglasse Kujutlege seedimist kui tehases olevat liini: toidu kokkupuude limaskestadega, toidu mehhaaniline purustamine hammastega, söögitoru läbimine, toidu töötlemine happelises maos, teekond läbi soolestiku (eri osades on ka erinev pH), kus toitained imenduvad ning jäätmete elimineerimine ehk väljutamine. Iga etapp on hädavajalik ja nõuab erinevaid ensüüme ja protsesse. Põnev, eks ole? Seedeprotsessis on oma osa ka meie nahal. Huvitav ning oluline on silmas pidada, et nahk on meie keha kõige suurem organ. Saunaleil taastab ja puhastab rakke, tagades keha noorusliku välimuse – leili toimel kaovad koos higiga kehast erinevad jääkained.  Soovitav on saunatada 1 või 2 korda nädalas, rohkema saunatamisega hakkame kurnama oma immuunsüsteemi. Miks seedimine on oluline Lisaks toidu töötlemisele mõjutab seedimine inimese üldist tervist. Halvasti toimiv seedesüsteem võib olla seotud probleemidega nagu alatoitumus, väsimus, puhitus ja immuunsüsteemi tasakaalutus. Veelgi enam, paljud uuringud näitavad, et soolestiku tervis mõjutab isegi vaimset heaolu.  Tänapäevateadusele tuginedes võib öelda, et väga paljud haigused ja enneaegne surm võivad olla tingitud valest toitumisest, ebapiisavast liikumisest tingitud südame-veresoonkonnahaigustest, ja ka toiduainete omavahelisest kokkusobimatusest.  Kõhukinnisust võivad soodustada mitmed tegurid, nagu näiteks stress, ravimid, endokriinhaigused (nt diabeet, kilpnäärmehaigused), vähene liikuvus, vähene veetarbimine jne.  Seedimise toetamine looduslike toodetega Nagu vana ütlus ütleb: “Sa oled see, mida sööd.” Veelgi olulisem on, kuidas sinu keha tuleb toime toidu seedimisega. Kuigi on hulgaliselt sünteetilisi tooteid ja ravimeid, mis lubavad paremat seedimist, usume me Tervixis, et looduslikud rahvameditsiini teadmised võivad pakkuda tihti paremaid lahendusi.  Eesti rikkalik loodus ja sügavalt juurdunud traditsioonid on andnud meile teadmiste kingituse – sellise, mis on põlvest põlve edasi antud. See iidne tarkus koos tänapäevase teadusega on rajanud tee Tervixi 100% looduslikele toodetele. LINASEEMNETE tervislikkus peitub nende biokeemilises koostises. Nad sisaldavad rikkalikult õli-, valgu- ja limaaineid. Eelkõige on nad tuntud oma suure linoolhappe, mis on omega-3 polüküllastamata rasvhape, sisalduse poolest. Seetõttu on linaseemned ning nendest pressitud õli pälvinud suurt tähelepanu tervislikku toitumist soovitavates kirjatöödes. Linaseemned sisaldavad ka valke ning külluslikult kiudaineid. Kiudained moodustavad seemne massist peaaegu neljandiku.  Kiudained Inimese organismi seedeensüümid ei ole võimelised kiudaineid lõhustama, kuid selleks on võimelised jämesooles elavad mikroorganismid. Seega on kiudained…

Sulge
Ostukorv (0)

Ostukorvis ei ole tooteid. Ostukorvis ei ole tooteid.






0