TASUTA TRANSPORT PAKIAUTOMAATI

Kõik tavahinnaga tooted -5%

Poodi

Linaseemnepulbriga vastlakuklid

Värskes õhus liikumine teeb head meie kehale ja vaimule. Vaimule teeb aga heameelt veel teadmine, et peale mäest üles-alla jooksmist võib sel päeval endale ka ühe maitsva suutäie lubada. Tänapäeval on muidugi väga mugav minna poodi ning sealt sadade samasuguste vahel valides endale meelepärane vastlakukkel ostukorvi asetada. Kuid miks mitte võtta ise nende tegemine ette ning proovida, kuidas see maitsta võiks. Jagame Teiega pagari poolt välja töötatud eriti pehmete, tervislike ning maitsvate vastlakuklite retsepti.   Kogus: 5-6 tükki Pärmitainas: 25g presspärmi 50g pruuni suhkrut 120g vett 300g täistera nisujahu 2spl Tervixi linaseemnepulbrit  45g rapsiõli 0,25 tl soola   Täidis:  350ml vahukoort suhkrut lisa oma maitse järgi 0,5tl vaniljet 1 purk Tervixi astelpajumarmelaadi   Vastlakuklite valmistamiseks võta alustuseks suur kauss ning kaalu sinna suhkur ja pärm. Hõõru pärm ja suhkur omavahel vedelaks. Lisa käesoe vesi ja sega ühtlaseks. Sega kokku kuivained – jahu, linaseemnepulber, sool ning lisa koos õliga segule. Sõtku tainas ühtlaseks. Lase taignapallil soojas kohas umbes 45 minutit puhata. Vormi taignast 80-grammised kuklid – selleks hoia taignatükki kahe käe vahel ja veereta kuklit kergete ringjate liigutustega peopesas, kuni kõik ebaühtlased kohad on siledad. Paiguta kuklid plaadile, aga arvesta, et kuklid paisuvad. Pritsi kuklid veega üle, kasuta selleks kätt või pritsipudelit. Kergita kukleid umbes tund aega soojas kohas.  Soojenda ahi 200-kraadini ning küpseta kukleid 8-10 minutit, kuni nad on muutunud pealt kergelt pruuniks. Võta kuklid ahjust ning piserda veelkord veega üle. Pane kuklite peale puhas köögirätik ja lase neil jahtuda. Jahtunud kuklitel lõika mütsid ära ja võta ka pisut sisu välja, et moosil oleks ruumi. Täida kuklid astelpajumarmelaadiga.  Vahukoore jaoks vahusta koor koos suhkrutega tugevaks vahuks, kui soovid, siis võid lisada ka veidi kama või astelpajupulbrit. Tõsta vahukoor kuklitele kas lusikaga või kui on, siis pritsikotiga. Vahukoore peale aseta mütsike. Kõige peale võid raputada veidi tuhksuhkrut, kuid suurepäraselt sobib ka külmkuivatatud marjapuru.  Soovime Teile head katsetamist ning pikka liugu!

C-vitamiin on asendamatu talveväsimuse võitmisel.

Käes on see aeg aastast, kui paljudel inimestel hakkab tunda andma vitamiinide puudus. Pimedal ja külmal ajal kaldume me rohkem sööma rammusaid, rafineeritud ja magusaid toiduained ning värskete puu- ja köögiviljade söömine jääb tagaplaanile. Kui sa tunned sageli väsimust ja halba enesetunnet, oled vastuvõtlik külmetus- ja nakkushaigustele või esineb igemete veritsemist, siis see võib viidata C-vitamiini puudusele. C-vitamiin on kindlasti üks tuntumaid vitamiine ja tema puudus on kõige suurem just aasta esimestel kuudel kuni kevadine tärkav loodus meile jälle abikäe ulatab. C-vitamiin on organismile väga oluline, tõstes organismi vastupanuvõimet, peletades talve- ja kevadväsimust ning stressi. Temast on kasu organismi üldiseks tugevdamiseks ning kehalise – ja vaimse töövõime säilitamiseks kestvate pingutuste korral, samuti on ta hea abimees kurnatuse ja rasketest haigustest taastumise korral, aidates kaasa meie paremale enesetundele. Lisaks sellele on tal veel kehas hulgaliselt erinevaid ja olulisi funktsioone täita, olgu mõned neist nimetatud – soodustab raua ja erinevate toitainete imendumist ning kasutamist, oluline haavade paranemisel, tervete igemete jaoks, kaitseb saastatuse vastu, toimib vähivastaselt ja pikendab eluiga. Tavaliselt tekib C-vitamiini puudus kui meie toidulaud ei ole tasakaalus. Suurem C-vitamiini vajadus on rasedatel ja imetavatel emadel. Samuti suitsetajad vajavad tunduvalt suuremaid C-vitamiini koguseid. Kuna C-vitamiini leidub palju marjades, puu- ja köögiviljades, siis soovitangi toidulisandite asemel oma menüüsse lihtsalt lisada rohkem värsket, mis lisaks C-vitamiinile toetab meie keha ka teiste kasulike toitainetega. C-vitamiini päevase soovitatava koguse saame näiteks: 10 g kibuvitsamarjadest 40 g astelpajumarjadest, paprikast või petersellist 60 g mustadest sõstardest 90 g spargelkapsast 110 g kiivist, lillkapsast, maasikatest, murakatest või tillist 150 g punastest sõstardest 190 g kaalikast 200 g valgest peakapsast, apelsinidest, mandariinidest või sidrunitest 210 g apelsinimahlast 250 g karusmarjadest Nii näiteks tasuks enne pingelise tööpäeva algust tarbida C-vitamiini sisaldavaid toiduaineid või juua kohvi asemel C-vitamiini sisaldusega mahla. Enesetunne on parem ja stressi vähem. C-vitamiini puhul tasub tähele panna, et ta hävineb suhteliselt kergesti kuumutamisel, õhu ja valguse käes. Seega: süüa toiduaineid sageli värskelt ja kuumutamata salat lõigata lahti vahetult enne serveerimist kui säilitate valmistehtud toitu, siis külmkapis ja kaetult ning tarbida ära võimalikult kiiresti Minu enda lemmikud läbi aastate on kindlasti olnud meie kodumaised astelpajumarjad, ilma milleta ma talvist toidulauda enam ette ei kujutagi. Jagaks siinkohal väga lihtsat ja tervislikku astelpajujoogi retsepti: VITAMIINIPOMM: 1 kl. külmutatud astelpajumarju (otse sügavkülmast, ilma sulatamata), 1 kl. sooja vett, 2 spl. mett Pane koostisained blenderisse, sega ning naudi selle positiivset toimet sinu kehale ning enesetundele! Magusaisu leevendamiseks proovi koogi või kommide asemel ühte C-vitamiinirikast puuviljasalatit. PUUVILJASALAT: 0,5 ananassi, 2 apelsini, 1 greipfruut, 2 kiivit Koori, tükelda ja sega kõik koostisosad ning söö magustoiduna. Õhtuse näksimise soovi korral aga paku perele või sõpradele üks mõnus KÖÖGIVILJAVALIK dipikastme kõrvale. Köögiviljavalikusse lisa kindlasti ka ülal tooduid C-vitamiini rohkeid köögivilju nagu paprika, lillkapsas, kaalikas jne. Ilusat ja rõõmsat talveaega soovides, Signe Arusoo  Toitumisnõustaja www.facebook.com/elujoudtoidust C-vitamiin Tervixi toodetes: Sisaldus mg/100g Päevane soovituslik kogus (PSK) %PSKst Astelpajupulber 93,4 80 117% Astelpajusiirup 34,1 80 43% Astelpajumarmelaad 30,6 80 38%

Sulge
Logi sisse
Sulge
Ostukorv (0)

Ostukorvis ei ole tooteid. Ostukorvis ei ole tooteid.



Keel



0